Close

ALONE, NOT QUITE ALONE / créatie 2017

Creatie Vincent Bruyninckx

Acrobatische Cyr wheel act van 7min

Intentie

Na 6 jaar toeren met Collectif Malunés beslist Vincent om zich 3 jaar te isoleren in de circus hogeschool (ESAC) te Brussel. Vele pinten, notities en trainingsbroeken later, slaagt hij er in een taal te ontwikkelen, persoonlijk en virtuoos, in relatie tot zijn roue Cyr. 
Een taal waarbij de grens tussen manipuleren en gemanipuleerd worden door het object vervaagt.

Een ouwe stoffige jas, een groot metalen wiel, een fragiel lichaam en een absurd universum smelten samen en vormen de basis voor dit nummer : 

“An anonymous cartoonish character attempts to make sense of his ever changing surroundings. Movement, music and cyr wheel meet and blend together in a sparkling, energetic yet absurd 7 minutes. « 

 

De voorstelling kaapte 3 prijzen weg op het prestigieuze ‘Cirque de Demain 39’ festival, in Parijs. (Bronze medaille, Prijs van Annie Fratellini (creativiteit) en de prijs van de stad Parijs). Nog geen twee maanden later wint hij de GOP prijs op het Youngstage festival te Basel !

Distribution

Geschreven en vertolkt door : Vincent Bruyninckx

Partners

Centre du cirque (BE), De Grote Post (BE), Jatka 78 (CZ), MiraMiro (BE), PERPLX (BE), Theater op de Markt (BE) & C-TAKT (BE).