Close

There Are No Small Details / premiere maart 2022

Creatie gedragen door Gabriel Larès & Ayla Moes

Binnen voorstelling

Hoe maak je acrobatie muzikaal? Zouden we een partituur kunnen schrijven die een ritme en harmonie in de bewegingen zou dicteren? Of, integendeel, hoe kan een reeks bewegingen een melodie componeren? Kunnen de verschillende manieren van geluidsverwerking en lichtbewegingen onze perceptie van ritme en harmonie beïnvloeden? Dit zijn enkele voorbeelden van het onderzoek dat we in deze creatie willen doen.

 

Omdat ze nauw verbonden zijn door fysieke en menselijke wetten, zijn het circus en de muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze aanpak is het ontdekken en verdiepen van de banden die hen verenigen. We zullen gebruik maken van de noties van detail en ritme die specifiek voor hen zijn, met licht en geluid als kostbaar gereedschap.

We zullen 4 zijn, die in hun respectievelijke velden alle acties zullen ontleden en wat er met hen geassocieerd zou kunnen worden: wrijven, ademen, schreeuwen, schaduwen, zweetdruppels… We zullen de details benadrukken, de zeer kleine zeer groot maken, verlichten en horen wat we normaal gesproken niet zien en horen. We zullen de accenten, de hoogtepunten, zoeken naar een andere manier om onze zintuigen te gebruiken. Het wordt een spel, een uitdaging en een voorstelling.

 

Deze ervaring zal erop gericht zijn het publiek een jacht op details voor te stellen, in een noodsituatie van tijd en in een omgeving die vruchtbaar is voor sensaties. Een ervaring door de ogen, oren en lichamen.

Met

geschreven en vertolkt door : Ayla Moes, Gabriel Larès

Regie : Dominique Bettenfeld / Juliette Correa

Conceptie theremin géant, intelligentie kunstmatig : Franz Clochard en CB4Tech

Lichtontwerp : Olivier Duris

Klankontwerp : Anthony Dascola

Administratie / Productie : Eugenie Fraigneau / Ellia Larès

Spreiding : Anne-Agathe Prin-Waerenburgh

contact

Gabriel Larès : gabriel@collectifmalunes.be

+33 6 20 13 15 39

Ayla Moes : ayla@collectifmalunes.be

+33 7 83 20 82 67

Ellia Larès : ellia@collectifmalunes.be

Partners

Co-productie :

Perplx – Courtrai (BE)

Ondersteuning :

CIAM, Centre International Des Arts en Mouvement — Aix-en-Provence (FR)

Théâtre  Sylvia MONFORT — Paris (FR)

Miramiro — Gand (BE)

Theater op de Markt-Dommelhof (BE)