Close

We Agree To Disagree / Création 2020

Collectieve creatie & Straatvoorstelling

De kern van We Agree To Disagree is het onderzoek naar de verschillende manieren waarop mensen samenwerken. Wanneer is een samenwerking geslaagd, hoe kan ze mislukken? Is een collectieve creatie mogelijk als we allemaal verschillend zijn? Hoe kunnen we keuzes maken en de juiste beslissing nemen?
Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling, als burger, als toeschouwer, als acteur, als beslisser… Iedereen Collectif Malunés!

Vind ons

equilibre

© Marie Monteiro

_ Intentie _

Met onze ervaring als collectief willen we het meer in het bijzonder hebben over de verschillende manieren waarop mensen al dan niet slagen en samenwerken. We willen de weg bewandelen naar een satire van de maatschappelijke organisaties die we dagelijks kennen en ervaren, waarbij we rollen op ons nemen en ons onderdompelen in verschillende politieke vormen die mensen (en waarom niet dieren) al hebben gebruikt om naast elkaar te bestaan (democratie, communisme, anarchie…).

Terwijl we ons 10 jaar geleden verenigden, creëerden en samenleefden, is de vraag hoe we als collectief functioneren nog steeds actueel, primordiaal voor ons en wordt de focus van ons nieuwe creatieve onderzoek.

We willen onze successen en onze meningsverschillen onder de aandacht brengen en het publiek ermee confronteren. Is collectieve creatie mogelijk als we allemaal verschillend zijn? Hoe kunnen we keuzes maken en de juiste beslissingen nemen? 

Toegevingen doen, elkaar vertrouwen, individuen, de massa’s manipuleren, de groep overtuigen, stemmen, kiezen, zich tegen elkaar keren.

Deze creatie wordt uitgevoerd als een experiment, een mise en abîme de la société: om het publiek te gebruiken als burger, of als lid van een gemeenschap, waar het soms acteur en beslisser is, soms beul, soms toeschouwer, passief of zelfs gemanipuleerd. Door middel van dit nieuwe project zijn we het er niet mee eens dat het Collectif Malunés een eigentijdse, piepende en aangrijpende voorstelling wil geven over de kwestie van het « samenleven ».

verdeling

Singer-songwriter : Simon Bruyninckx, Juliette Correa, Lola Devault-Sierra, Luke Horley, Gabriel Lares, Arne Sabbe, Nickolas Van Corven, Mohamed Keita

Buitenste oog : Bram Dobbelaere

Bouwer : Joppe Wouters

Technisch directeur : Anthony Caruana, Alexis Chauvelier
Lichtontwerper : Olivier Duris

Logistiek : Damien Lenet

Administratie / Productie : Eugénie Fraigneau

Diffusie : Emma Ketels 

J – 1 : aankomst & opbouw 
J : voorstelling
J + 1 : afbouw 

Partners

Co-producties : L’OARA (Office Artistique Région Nouvelle-Aquitaine), CNAREP sur le Pont – La Rochelle (FR), PNC Le Palc – Châlons-en-Champagne (FR), PNC L’Agora – Boulazac (FR), Perplx – Courtrai (BE), Miramiro – Gand (BE), Theater op de Markt – Dommelhof (BE), Festival de Chassepierre (BE)
Soutien (CZ)

Financements : Vlaamse Overheid (BE), SPEDIDAM, ADAMI

_ Neem contact met ons op _

Spreiding

Emma Ketels
+32 495 89 31 63
emma@jeburo.be

Administratie

Eugénie Fraigneau
+33 (0) 6 13 98 08 64
eugenie@collectifmalunes.be

TEntverhuur

Anthony Caruana
+33 (0) 6 83 86 67 62 anthony@collectifmalunes.be