Close

Project op maat

Het collectief Malunés is gek op nieuwe ervaringen!

 

 

We zijn open en gemotiveerd om te reageren op verschillende soorten projecten buiten onze eigen shows. We willen deze verbondenheid verder ontwikkelen als we aankomen op een terrein, een plein, een parkeerplaats, een theater…

 

Of het nu gaat om een van onze shows, onze tent, of gewoon een enkelvoudig verlangen, we kunnen nadenken en ons aanpassen aan uw voorstellen. Creëren ter plaatse, geïnspireerd worden door de plaats, creatief zijn op maat, uitwisselen met lokale verenigingen, we luisteren naar uw wensen en creëren collectief speciaal voor jou. Culturele acties, presentaties, intermezzo’s, concerten, enz.

 

 

 

 

 

Dwaaltuin te Roeselare

Het Internationaal Circus

– en Straattheaterfestival van Roeselare wordt om de drie jaar georganiseerd door De Spil. Ter gelegenheid van de editie van 2018 neemt Collectif Malunés tien dagen lang zijn intrek op het centrale plein met hun Bigtop. In samenwerking met Bolwerk bouwen ze een labyrint waar het publiek voor en na elke voorstelling van Forever gelukkig in kan duiken… 

De Tuin der Lusten, de sociaal-artistieke werkplaats van De Spil, werkt in de loop van het jaar al met een groot aantal vrijwilligers aan dit unieke project, geïnspireerd op de show van het collectief: het bouwen van een boomhut, het creëren van personages uit verwrongen sprookjes, populaire ontmoetingen, prospectie… om dit labyrint te bevolken en tot leven te brengen.

Samen met het team van De Spil nemen 150 mensen deel aan de sociale kunstoperatie ‘Tuin Der Lusten’, 25 buurtbewoners, 15 amateur eenwieleraars uit Woesh.

Collectif Malunés nodigt ook andere kunstenaars uit om deel te nemen aan dit avontuur: de acrobaten van Les Fréres Troubouch, de trapezisten en muzikant van het gezelschap La Burrasca en koorddanser Johan Wuyts.

Na een intense week van samenwerking, creatie en opbouw kan het publiek verdwalen in dit labyrint vol met allerlei gekke en betoverende personages, en na de voorstelling voor altijd getuige zijn van een explosieve slotscène…

Artiesten verbonden aan het project: 

Ruben & Servaas Benoit, Pauline Bourguère, Simon Bruyninckx, Juliette Correa, Lola Devault-Sierra, Valentin Duchamp, Viola Grazioli, Luke Horley, Johan Knuts en De Schaduw, Gabriel Larès, Arne Sabbe, Nickolas Vancorven, Johan Wuyts, Robin Zobel.

Perplx 2018 / Codarts

Codarts Circus Arts in Rotterdam is een toonaangevende internationale circusschool.

Op uitnodiging van PERPLX komen Codarts-studenten en het Collectif Malunés samen om samen een speciaal zomeravondprogramma te maken.

De week voor het festival komt een selectie van tien laatstejaarsstudenten van Codarts werken aan hun act onder de grote top, waar hun universum wordt beïnvloed en vermengd met dat van de Malunés. Een nieuw en verrassend begin van een sprookje…

Tijdens het festival krijgt het publiek een carte blanche voorgeschoteld waarvan ze kunnen genieten van een spannend spektakel van jong talent.

Van en met : Arne Sabbe, Luke Horley, Gabriel Larés, Lola Devault-Sierra, Simon Bruyninckx…

van de Collectif Malunés en tien circusartiesten uit de hele wereld

Artistieke Coaching : Thomas Falk

Productiesteun : Mirjam Dales

Dankzij : Korzo – Den Haag

Hier waren ze ook :

Circus Magique, te Ledegem (BE) en Smells like Circus te Gent  – Circuscentrum (BE)