Close

Too Fat To Fly / creatie 2018

Acrobatische en muzikale

creatie van 7 min

Too Fat To Fly, de act

Drie acrobaten die geconfronteerd worden met de kunst van het vliegen.

Ze kennen elkaar al jaren, hebben moeilijke tijden en tijden van fantasievrijheid meegemaakt. Ze hebben de kale bergen van België getrotseerd en zich verzet tegen de overspoelde riviermondingen van het Engelse Kanaal; ze hebben de dichtbevolkte vlaktes van de Parijse omtrek overgestoken en de onverbeterlijke eigenaardigheden van de Italiaanse Informati Illuminati geirriteerd.

Maar samen sloten ze een pact.

Jaren later, op zoek naar de meest ongrijpbare muzieknoten, uit het niets, kwamen ze een ritmische revolutionair tegen. Een bard met de scherpste snor aan deze kant van het halfrond.

 

De tijd gaat voorbij met elke afnemende zon en onze vier avonturiers gaan op weg naar El Dorado, op zoek naar goud; om de hemel te bereiken en hun dromen na te jagen.

They are fat. They fly. They are… Too Fat To Fly! 

 

Deze show werd gecreëerd in 2018 en won drie prijzen op het Younstage Festival in Bazel datzelfde jaar: de Young People’s Choice award, de Circus Knie award en de Seven Fingers award. In 2019 kapen ze de bronze medaille op het international circusfestival Idol te Moscou. De kunstenaars zijn op tournee gegaan in Europa, in Frankrijk, Italië, België, Duitsland en Rusland

 

Met

Geschreven en vertolkt door : Simon Bruyninckx, Luke Horley, Arne Sabbe, Tars Vandervaerent

Kostuums : Lize Grauls

Administratie / Productie : Rozenn Oger
Spreiding : Arne Sabbe

Partenaires

Co-productie : Circus Planeet, Gand (B)